Barmenler İçin Gerekli Tüm Ekipmanlar

02-02-2023 14:01
Barmenler İçin Gerekli Tüm Ekipmanlar
Araç - Gereçler

Bir barmen, içkilerinin her birinin mükemmel bir şekilde hazırlanmasını ve sunulmasını garantilemek için, aşağıdaki araçlar ile tam olarak donanmış bir bara sahip olması gerekir:

Shaker: Shaker herhangi bir barmen için vazgeçilmez bir araçtır. Meyve suyu, şurup ve alkollü içkileri karıştırmak ve içecekleri buzla çalkalayarak soğutmak için kullanılır. Metal ve bardaktan oluşan Boston Shaker ve Kokteyl Shaker olmak üzere iki ana tip shaker vardır.

Jigger: Jigger, sıvı bileşenlerin hassas ölçümlerini sağlamak için kullanılan küçük bir ölçüm aracıdır. Çeşitli boyutlarda jigger bulunur fakat, ancak en yaygın olanları 1 ve 1,5 oz'dur. Bu araç, içecek tariflerinde tutarlılık sağlar ve her içeceğin doğru içerik dengesinde olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Karıştırma Camı: Malzemeleri sallamadan karıştırmak için karıştırma camı kullanılır. Bu özellikle Manhattan veya Martini gibi havalandırılmaması veya soğutulmaması gereken içecekler için kullanılır. Karıştırma bardakları genellikle ağır camdan yapılır ve dökülmeleri önlemek için sağlam bir tabana sahiptir.

Süzgeç: Bir içecek çalkalandıktan veya karıştırıldıktan sonra içindeki buzu ve diğer katıları çıkarmak için süzgeç kullanılır. Hawthorne ve Julep olmak üzere birkaç farklı süzgeç bulunmaktadır.

Bar Kaşığı: Bar kaşığı, içecekleri karıştırmak, malzemeleri katmanlamak ve hatta ölçmek için kullanılan uzun bir kaşıktır. Kaşığın uzunluğu, uzun bardaklara derin erişim sağlayarak malzemeleri karıştırmayı ve katmanlı içecekler oluşturmayı kolaylaştırır.

Narenciye Sıkacağı: Limon, misket limonu ve portakal gibi turunçgillerden meyve suyu sıkmak için bir narenciye sıkacağı kullanılır. Taze sıkılmış meyve suyu, birçok kokteylde temel bir bileşendir.

Buz Kovası ve Maşası: Buzlu içecekler için bir buz kovası ve maşası kullanılır. Buz kovası, yoğun bir vardiya için yeterince buzu tutacak kadar büyük olmalıdır ve maşalar, buzu çıplak elle dokunmadan almayı kolaylaştırır.

Şişe Açacağı: Bira veya soda şişelerini açmak için bir şişe açacağı kullanılır. Bu küçük bir ayrıntı gibi görünebilir, ancak müşteriler için içecekleri hızlı bir şekilde açmak için hazır bir şişe açacağı bulundurmak çok önemlidir.

Kesme Tahtası ve Bıçak: Meyve ve diğer garnitürleri hazırlamak için bir kesme tahtası ve bıçak kullanılır. Sağlam bir kesme tahtası ve keskin bir bıçak, meyveleri doğru bir şekilde dilimlemeyi ve görsel olarak çekici garnitürler oluşturmayı kolaylaştırır.

Bu temel araçlara sahip olmak, bir barmenin çok çeşitli içecekleri verimli bir şekilde hazırlayıp servis etmesine ve her birinin en yüksek standartta yapılmasını sağlamasına olanak tanır.



Sizin İçin Seçtiklerimiz

₺: Uygun fiyatlı
₺₺: Orta fiyatlı
₺₺₺: Pahalı

Özel Öneri

[$$$] Bar hakkında bahsedip bu ürüne değinmezden geçemezdik. Flavour Blaster Pro Silver Kokteyl Kiti göz atan her barmenin kesinlikle sahip olmak isteyeceği bir ürün! Hazırladığınız kokteylleri daha eşsiz bir şekilde sunmak isterseniz buradan tanıtım videosuna göz atmanızı öneririz. Türkiye'deki tek distribütörü olan www.chefmarket.com.tr adresinden bu ürünü satın alabilir ve ilgili sorularınızın cevaplarını alabilirsiniz.

[] Zicco ZCP 795 Bar Seti bir barmenin sahip olması gereken bütün malzemeleri set halinde sunuyor. Bu hazır seti satın alarak en hızlı şekilde kokteyl yapmaya başlayabilirsiniz! Hemen satın almak için buraya tıklayarak ürün sayfasına gidebilirsiniz.


Shaker

[] Orta fiyatlı shaker arayanlar için Zicco 350cc Shaker önerebiliriz. Paslanmaz çelikten üretilen bu shaker plasik shakerlara göre daha kolay temizlenir ve uzun ömürlüdür. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

[] Orta fiyatlı shaker ile arasında sadece boyut farkı olan bu shaker 700cc hacime sahiptir. Daha geniş hacime ihtiyacı olan barmenler bu modeli tercih edebilir. Ürün sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 


Buz Kovası ve Maşası

[] Tek pakette satılan Globy Paslanmaz Çelik Buz Kovası ve Buz Maşası sizin için uygun bir tercih olabilir. Kovanın içindeki termos sayesinde ısı alışverişini en aza indirecek ve içine koyduğunuz buzlar daha uzun süre erimeyecektir. Detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için buraya tıklayabilirsiniz.


Tüm bu ürünleri www.chefmarket.com.tr adresinde bulabilir ve dilerseniz farklı ürünlere de göz atabilirsiniz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.